Hemma hos Arild – Skandinavisk stil

Idag får vi komma hem till inredaren Arild, där vi kommer få tips på de snyggaste inredningsdetaljerna i skandinavisk stil just nu.

Skandinavisk stil

Här är det en exklusiv skandinavisk stil som man möts av när man stiger in i den pampiga ingången till huset. Möbler och detaljer som går perfekt ihop, stilrent men ändå väldigt hemtrevligt. Husets olika rum har en vit bas men med toner av jordnära färger som blått, grönt, rosa och beigt.

”För att skapa den skandinaviska inredningsstilen gäller det att tänka på smådetaljer, att noga tänka ut vart man vill placera sina möbler och att använda material som går bra ihop med varandra.” är ett tips som Arild ger oss.

Våga pryda väggarna med tavlor, speglar eller ljuslyktor. Använd tavlor med lite färg i för att få liv i rummet. Mattan är en viktig detalj, gärna stor så den sticker ut en bit från soffan.

Det som är bra med den skandinaviska inredningsstilen är att den går att uttrycka efter ens egen smak och stil.

Den skandinaviska designen går sällan i samma form och färger, den kännetecknas ofta av noggrant utvalda detaljer, ljusa kulörer, trendsäkra inredningsdetaljer och sin egen personlighet.

Populära och trendsäkra inredningsdetaljer i skandinavisk design

Vaser med torkade blommor – George Jensen vas

Maffiga lampor – Flos ljuskrona

Vit bas i rummen men kombinera naturfärger som – blått, grönt, ljusrosa och beige. Läs artikeln Hemma hos Elin för tips på hur man kombinerar färger.

Gröna växter - Monstera

Linnesängkläder – Himla påslakan