Inreda med färg

Vi får följa med bloggaren Elin hem, hon älskar inredning och är expert på hur man ska kombinera olika färger. Vi kommer få henens bästa tips på hur man ska tänka när man ska måla om hemma och välja färg.

Inredning med färg - så gör du

Att inreda med färg kan vara svårt. Att veta hur man ska kombinera alla olika färger och inredningsdetaljer kan vara riktigt krångligt och det kan ofta se väldigt stökigt ut om man inte tänker efter ordentligt. Elin kommer ge oss sina bästa tips för att lyckas med sin inredning.

Elins bästa inredningstips

”Att måla om i ett rum gör stor skillnad, olika färger skapar olika känslor. Därför är det viktigt att tänka igenom vad man vill skapa för intryck och känsla i det rum man ska måla om i. ”

Inreda med färg - tips rum för rum

Sovrum

Ett sovrum bör gärna målas i blåa eller gröna toner, det är färger som ger känslor av harmoni, natur och lugn.

Hallen

Måla det gärna grått, beige eller vitt. Ett tips är att om måla er garderob eller hylla i samma färg.

Vardagsrum

Måla gärna vardagsrummet i jordnära färger som rostrött, ljusrosa, beige, grått eller grönt. Det ger rummet lite liv men det känns ändå harmoniskt och mysigt.

Badrummet

Om du har kakel i badrummet är det väldigt snyggt att välja samma kakel på golv och väggar. Inred sedan med färger som går bra ihop med kaklet, använd gärna gröna växter i badrummet.

Köket

Köket är oftast hemmets mittpunkt, där spenderas mycket tid med vänner och familj. Se till att köket känns harmoniskt och lockande. Här ska man vilja spendera mycket tid. Använd dova färger som går ihop med resten av husets alla rum.

Smarta tips

Fondvägg

En fondvägg är ett bra tips för dig som inte vill ha för mycket färg i rummet. Det ger lagom med liv i rummet och är en mycket snygg detalj.

Måla ton i ton

Om två rum ligger i samma blickfång är det viktigt att tänka på att färgerna ska gå ton i ton. Ett exempel är att om du ser från vardagsrummet till hallen är det snyggt att färgerna går bra ihop med varandra så det inte skär sig.

Måla i samma färg

Med detta menas att man målar lister, hyllor eller garderober i samma färg som väggen har. Detta är riktigt snyggt, speciellt i hallen och sovrummet.

Matcha din inredning

Se till att matcha din inredning med de kulörer du valt till väggen, det skapar en bra röd tråd genom hela lägenheten.

Färgval

Jag personligen tycker att matta färger är ett väldigt bra val. De är också väldigt lätta att hand om, skulle man spilla något går det väldigt bra att torka med en fuktig trasa. Jotun.com har många fina kulörer att välja mellan.

Du kan också hitta fin inomhusfärg från Färgvaruhuset. De erbjuder kulörer från välkända varumärken som Jotun, Beckers och Alcro.

Redskap

Det behövs en del redskap när man ska måla om, som till exempel penslar, maskeringstejp, roller, golvskydd och mycket mer. Hos Bauhaus.se hittar du allt du kan tänkas behöva.

Att måla om kommer ge ditt hem ett nytt lyft, små detaljer gör mycket! Se till att tänka igenom dina färgval så att det matchar din inredning och så det blir så som du har tänkt dig. Lycka till!