Skrivbordsskärm
- Skapa en produktiv arbetsmiljö

En bordsskärm är en bra lösning till en produktiv arbetsmiljö hemma eller på kontoret. Ibland kan det vara svårt att koncentrera sig när man ständigt blir störd av ljud och rörelse runt omkring. Lösningen är en skrivbordsskärm. Med en bordsskärm kan du skapa en bra arbetsmiljö som minskar distraktioner och ökar produktiviteten. Läs vidare för att lära dig mer om hur bordsskärmar kan förbättra din arbetsmiljö.

Avskärmning till ditt skrivbord

En bordsskärm är en skärm som placeras på en arbetsplats, oftast på skrivbordet, för att skapa en avskild och privat arbetsmiljö. Den kan vara tillverkad av olika material och kan ha olika höjder och bredder beroende på användarens behov. Bordsskärmen är ett vanligt inslag på kontor, men kan också användas hemma eller i andra arbetsmiljöer där det behövs en avskild arbetsyta. Dessutom kan bordsskärmar ha olika funktioner, till exempel att fungera som en ljudabsorbent eller för att minska störande ljus.

Köpa bordsskärmar

Det finns flera ställen där man kan köpa bordsskärmar, både online och i fysiska butiker. DPJ Workspace är en återförsäljare av ergonomiska lösningar för arbetsmiljön, inklusive ett brett utbud av bordsskärmar. Deras sortiment av skärmar finns i olika storlekar, material och färger för att passa alla behov och smaker.

DPJ Workspace erbjuder också skärmar med olika funktioner, som exempelvis ljudabsorption och ljuddämpning. Dessa funktioner är särskilt viktiga för att skapa en mer produktiv arbetsmiljö, eftersom höga ljudnivåer kan störa koncentrationen och minska produktiviteten.

Tips till dig som ska köpa en bordsskärm

Att välja rätt skärm är viktigt för att skapa en ergonomisk arbetsmiljö hemma eller på kontoret. Här är några tips som kan hjälpa dig att välja rätt bordsskärm:

Storlek och höjd

Det är viktigt att välja en bordsskärm som passar till ditt skrivbord och din kroppslängd. En för hög eller för låg skärm kan orsaka nack- och ryggont. Mät ditt skrivbord och välj en skärm som passar till storleken. Tänk också på att välja en höjd som gör att skärmen täcker din synlinje för att minska distraktioner från omgivningen.

Material

Skrivbordsskärmar kan tillverkas av olika material, inklusive trä, tyg, plexiglas eller akryl. Tänk på vilket material som passar bäst till din inredning och dina behov. Träskärmar ger en varm och naturlig känsla medan plexiglas ger en modern och minimalistisk stil. Tygskärmar kan vara en bra ljudabsorbent.

Funktioner

Skrivbordsskärmar kan ha olika funktioner, till exempel att minska ljud eller ljusstörningar. Tänk på om du behöver en skärm som kan absorbera ljud eller minska störande ljus. Om du sitter i ett bullrigt kontorslandskapeller om du har en ljuskänslighet kan detta vara avgörande för att välja rätt skärm. DPJ Workspace erbjuder ett brett utbud av bordsskärmar med olika funktioner för att passa alla behov.

Fördelar

När du avskärmar med en bordsskärm kan du bland annat dra nytta av dessa fördelar:

Minskar ljudnivåer

En bordsskärm minskar ljudnivåerna på din arbetsplats och detta är särskilt viktigt om du arbetar i en bullrig miljö eller om du har en öppen kontorslösning. Den fungerar också som en ljudabsorbent och minskar ljudnivåerna genom att reflektera och absorbera ljudvågor. Genom att minska ljudnivåerna skapas en mer produktiv arbetsmiljö där du kan fokusera på ditt arbete utan att störas av oönskade ljud.

Mer privat arbetsplats

Det kan vara svårt att koncentrera sig när man ständigt blir störd av omgivningen eller när kollegor tittar över axeln på en. En bordsskärm ger en känsla av privatliv och kan hjälpa dig att fokusera på ditt arbete utan att bli distraherad av omgivningen. Dessutom kan en bordsskärm göra det lättare att hantera känsliga eller privata uppgifter, eftersom skärmen skyddar från oavsiktliga blickar.

Minskar distraktioner

När du arbetar behöver du fokusera på uppgiften framför dig, och utan en bordsskärm kan det vara lätt att bli distraherad av omgivningen. Den kan också hjälpa dig att skapa en mer avskild arbetsmiljö och gör det lättare att fokusera på din uppgift. Detta kan öka din produktivitet och bidra till en bättre arbetsmiljö i allmänhet.