Båtnytt

Tidningen Båtnytt, numera Båtliv, är magasinet för alla medlemmar i Svenska Båtunionen. Läs om senaste nyheterna inom båtvärlden, regler, svenska båthändelser, reportage, unga hjältar och mycket, mycket mer i Båtliv magasinet.Klicka här för att komma direkt till hemsidan för

Intresserad av Båtnytt prenumeration?

Populär läsning från Båtnytt – 4 artiklar du inte får missa:

Är du inte medlem i Svenska Båtunionen, men ändå intresserad av Båtnytt Tidning? Då kan du antingen läsa några av tidningens populäraste artiklar nedan, eller läsa senaste numret av Båtnytt online här.

Väder

SMHI och Sjöfartsverket startar gemensamt nät

Nu ska det bli enklare att följa förändringar i vattenståndet. Sjöfartsverket och SMHI ska skapa ett gemensamt nät för vattenståndsmätningar längs med Sveriges kust.

Läs mer
Eniro på sjön

Eniro på sjön populär bland båtägare

För snart åtta år sedan skapades ”Eniro på sjön”, en app som gjort succé i både Sverige och Norge, och som blivit en naturlig del av mångas båtliv. 74% av alla båtägare med dagtursbåtar eller övernattningsbåtar har appen.

Läs mer
Båt motorer

Större och starkare utombordare för eldrift

Större och starkare elmotorer för båtar har verkligen varit efterlängtat, nu introducerar tyska Torqeedo en tyst och kraftfull elmotor till båtar i alla storlekar, från små gummibåtar till större arbetsbåtar

Läs mer
Vett och etikett

Detta gäller vattenskotrar

Allt fler väljer att köpa vattenskoter, både personer med båtvana och folk utan. Men vilka lagar och regler är det egentligen som gäller när man ska köra vattenskoter? I den här artikeln kan du läsa om vad som gäller.

Läs mer
Fisketips

Fiske för alla – fisketips för nybörjare

Fiske är en sport som passar alla, liten som stor. För många svenskar så är fiske en väldigt stor hobby. Är du sugen på att prova på fiske? Här får du de bästa fisketipsen för nybörjaren och saker som kan vara bra att tänka på!

Läs om fiske för alla

Båtförsäkring: Säkra ditt båtliv

När du äger en båt är det viktigt att se till att den är ordentligt försäkrad. En båtförsäkring kan skydda dig mot oväntade händelser på vattnet och ge dig sinnesfrid när du njuter av ditt båtliv. Läs mer om olika typer av båtförsäkringar, vad de täcker, och hur du kan säkerställa din båts trygghet. Upptäck allt du behöver veta om båtförsäkring här.