Båtnytt

Tidningen Båtnytt, numera Båtliv, är magasinet för alla medlemmar i Svenska Båtunionen. Läs om senaste nyheterna inom båtvärlden, regler, svenska båthändelser, reportage, unga hjältar och mycket, mycket mer.

Intresserad av Båtnytt prenumeration?

Populär läsning från Båtnytt – 4 artiklar du inte får missa:

Är du inte medlem i Svenska Båtunionen, men ändå intresserad av Båtnytt Tidning? Då kan du antingen läsa några av tidningens populäraste artiklar nedan, eller läsa senaste numret av Båtnytt online här.

Väder

SMHI och Sjöfartsverket startar gemensamt nät

Nu ska det bli enklare att följa förändringar i vattenståndet. Sjöfartsverket och SMHI ska skapa ett gemensamt nät för vattenståndsmätningar längs med Sveriges kust.

Läs mer
Eniro på sjön

Eniro på sjön populär bland båtägare

För snart åtta år sedan skapades ”Eniro på sjön”, en app som gjort succé i både Sverige och Norge, och som blivit en naturlig del av mångas båtliv. 74% av alla båtägare har appen.

Läs mer
Båt motorer

Större och starkare utombordare för eldrift

Större och starkare elmotorer för båtar har verkligen varit efterlängtat, nu introducerar tyska Torqeedo en tyst och kraftfull elmotor till båtar i alla storlekar, från små gummibåtar till större, kraftigare arbetsbåtar.

Läs mer
Vett och etikett

Detta gäller vattenskotrar

Allt fler väljer att köpa vattenskoter, både personer med båtvana och folk utan. Men vilka lagar och regler är det egentligen som gäller när man ska köra vattenskoter?

Läs mer