Konstnärsmaterial online

Att köpa konstnärsmaterial online är idag det snabbaste och bästa sättet för dig att få tag på allt material som du behöver. Här kan du läsa mer om konstnärsmaterial på nätet, vilka butiker du bör välja och vilket material du kan hitta.

Köpa konstnärsmaterial online

Det finns flera orsaker till varför du bör köpa kontorsmaterial online. När du ska köpa kontorsmaterial vill du naturligtvis få tillgång till det största utbudet och de lägsta priserna, vilket är just vad en onlinebutik kan erbjuda dig.

IB Wahlström

Vill du köpa konstnärsmaterial är IB Wahlström ett bra alternativ. Hos dem kan du köpa högkvalitativt konstnärsmaterial online till bra priser. Här hittar du allt från kompletta målarset till markeringspennor, ljusbord, stafflier och mycket mer. Företaget riktar sig till både privatpersoner, skolor och andra företag som vill investera i bra konstnärsmaterial för alla typer av projekt.

Konstnärscentrum

Konstnärscentrum är en svensk nätbutik som fokuserar på konstnärsmaterial av olika slag. Här hittar du produkter för bland annat fotoböcker och scrapbooking, såväl som färger, penslar, papper, kuvert, kritor och mycket mer. I utbudet finns över 30 000 olika produkter att välja mellan som alla levereras inom 14–30 dagar.

Artistica

Med Artistica blir det enkelt för dig att hitta konstnärsmaterial inom alla olika kategorier. Företaget har dock valt att rikta in sig lite extra på färger, penslar, pennor och kritor, men erbjuder även papper, böcker och keramik. Här finns även ett unikt sortiment för de allra minsta konstnärerna där ute.

Skapa glädje

Oavsett om du är ute efter maskeradmaterial, partyartiklar, pyssel och scrapbooking eller professionellt konstnärsmaterial kan du hitta det hos Skapa glädje. Tack vare de tydliga kategorierna är hemsidan mycket enkel att navigera på och du kan alltid beställa med trygga och säkra betalningsmetoder.

Olika typer av konstnärsmaterial (på nätet)

Det finns gott om olika typer av konstnärsmaterial att välja mellan när du vill skapa. Här nedan kan du läsa mer om några av de vanligaste produkter du kan köpa online och i butik.

Akvarellfärg

Akvarellfärg är egentligen samma sak som vanlig vattenfärg. Färgen kommer hårt pressad i kakor och mjukas sedan upp med hjälp av vatten. Färgen är oftast mycket enkel att arbeta med och är ett självklart val för både vuxna och barn. IB Wahlström har akvarellfärg för både nybörjare och proffs, och från flera kända varumärken. Deras gedigna sortiment fyller de flesta behov och oavsett om du vill köpa akvarellfärg från dyrare eller lite billigare varumärken, hittar du detta i deras sortiment.

Akrylfärg

Akrylfärgen har blivit mycket populär tack vare sina fina egenskaper. Färgen är vattenbaserad och är således enkel att få bort, samtidigt som den torkar väldigt snabbt och är vattenavvisande. Det innebär att du enkelt kan måla ovanpå färgen när den väl har torkat och att du kan måla flera lager med akrylfärg. Akrylfärg från IB Wahlström finns i mängder av varianter, för hobbykonstnärer såväl som professionella. Oavsett om du vill ha akrylfärg av konstnärskvalitet eller studiefärger, har de vad du söker.

Oljefärg

Oljefärgen riktar sig främst till dig som vill måla eller skapa professionellt. Färgen har en mycket lång väntetid, vilket gör det möjligt för dig att justera eller jobba i olika lager. Det är inte helt omöjligt att det tar flera veckor innan färgen har torkat. Hornbach har ett rejält sortiment av oljefärg från flera kända varumärken.

Penslar

Det finns mängder med olika typer av penslar att välja mellan och som alla har olika funktion och egenskaper. Här hittar du bland annat syntetpensel och svinborstpensel, men också akrylpenslar, akvarellpenslar och ekorrhårspenslar. Något som har blivit mycket populärt är de så kallade solfjäderpenslarna. Bauhaus gedigna sortiment av penslar kommer inte att göra dig besviken.

Penseltvätt

För att dina penslar ska hålla riktigt länge är det viktigt att du tar hand om dem på rätt sätt. Det är inte alla färger som är lika enkla att tvätta bort och därför kan det vara värt att investera i en riktigt bra penseltvätt som löser jobbet åt dig. Penseltvätt och övriga tillbehör hittar du på slojd-detaljer.se.

Målardukar

Precis som det finns olika typer av penslar finns det också olika typer av målardukar. Det vanligaste materialet är bomull och linne, men även hampa och jute är förekommande. Även syntetdukar i polyester har visat sig vara mycket populära och hålla hög kvalitet. Clas Ohlson har ett gediget sortiment av målardukar.

Skissblock och papper

Med ett ordentligt skissblock kan du få ner dina absolut finaste kreationer. Skissblock kommer i olika tjocklekar och har dessutom papper i diverse tjocklek och storlek, så att du kan hitta den som passar dig och din konstnärliga ådra så bra som möjligt. Du kan även köpa lösa papper för unika projekt. Materialbutiken har ett gediget sortiment av skissblock och papper i alla möjliga utföranden.

Stafflier

Med ett staffli blir det både roligare och enklare att måla eller rita. Ett staffli gör att du slipper sitta hukad vid vardagsrumsbordet och att du på så sätt får en bättre arbetsställning. Ett staffli kan även fungera som en display för dina tavlor eller skisser. Hos bland annat Clas Ohlson hittar du prisvärda stafflier.

Vanliga frågor

Här nedan har vi listat några av de vanliga frågor och funderingar som kan uppstå i samband med att du ska köpa konstnärsmaterial.

Vad är konstnärsmaterial?

Konstnärsmaterial är all typ av material du kan använda för att skapa. Det kan t.ex. vara penslar och målarfärg, men det kan också vara skissblock, keramik, lera, fotoramar, böcker och mycket mer.

Vad ska man tänka på när man ska köpa konstnärsmaterial (på nätet)?

När du ska köpa konstnärsmaterial på nätet (och i vanliga fall med, såklart) är det viktigt att du väljer material som är framtaget för just ditt projekt och ändamål. Här rekommenderar vi att du dessutom bara väljer material som kommer från professionella leverantörer och tillverkare.

Vilka konstnärsmaterial behöver man som nybörjare?

Som nybörjare är det bra att börja lite försiktigt med valet av konstnärsmaterial. Vilket material du behöver beror naturligtvis på vad det är du vill skapa. Satsa på produkter som är enkla att använda och som du har viss kunskap om. Är du nybörjare är det kanske inte en dum idé att gå en konstkurs. På exempelvis kurser.se hittar du mängder av olika konstkurser.

Ska man välja dyrt eller billigt konstnärsmaterial?

Vad ditt konstnärsmaterial får kosta beror naturligtvis på din budget. Fördelen med att välja lite dyrare material är att du får en produkt som har en längre hållbarhet. Många billigare produkter, t.ex. billiga penslar, kan exempelvis tappa strån.