Varför gasspis? Här kommer 5 anledningar

Många matkännare drömmer om en gasspis i hemmet eller på lantstället. Det är vid gasspisen många av världens främsta kockar har skolats och i matlagningsprogram världen över är gasspisen ett centralt inslag som andas stil och elegans. Oavsett om du redan är frälst eller sneglar på en gasspis kan det vara bra att påminnas om alla fördelar som gasspis ger dig. Finn inspiration till att köpa en gasspis till stugan eller i villan.

Fördel med gasspis - Här är 5 stycken

Gasspis brukar kallas för ”kockarnas val” och inte undra på det när du kan göra matlagningen så mycket mer levande med hjälp av spisen, både på hobbynivå och på avancerad nivå. Här kan du läsa om varför gasspis är att föredra när det kommer till matlagning. Att laga mat på gasspis är något alla matfrälsta borde uppleva.

1. Känslan att laga mat på gasspis

Många kockar lyfter fram den speciella känslan som uppstår när du lagar mat på gasspis. Framför gasspisen går alla sinnen på högvarv och det är en känsla alla som testat gasspis vill tillbaka till. Det är en mäktig känsla att höra lågans karaktäristiska ljud och att se lågan i all sin prakt. Den kreativa sidan av dig väcks till liv framför gasspisen.

2. Snabbheten

När du lagar mat på en gasspis har du full koll på matlagningen. Eftersom du kan justera lågan på sekunden behöver du aldrig vänta in temperaturändringen. Den sker på nolltid. Tack vare den snabba regleringen är det lätt att få temperaturen precis dit du vill ha den.

3. Designen

En gasspis är ett riktigt elegant köksredskap som både kan ge en klassisk och modern look i köket beroende på vad du är ute efter. Det finns modeller i alla möjliga utföranden och färger. Det möjliggör att du kan matcha gasspisen med din övriga köksinredning eller så kan du välja en spis som sticker ut. Gasspisen.se har många gasspisar i lager och de säljer gasspisar från alla klassiska leverantörer. Här kan du hitta spisar från exempelvis Bertazzoni, Aga, Smeg och Ilve. För dig som vill ge ditt kök det där lilla extra är gasspisen en köksdetalj som bidrar med karaktär och elegans. På hemsidan hittar du också tillbehör till gasspis, slang till gasspis och köksfläkt i anslutning till gasspisen. Hitta en snygg gasspis längst ner på sidan.

4. Använd alla köksredskap

På gasspisen behöver du inte tänka efter vilka stekpannor och kastruller du använder, vilket ofta är fallet på andra spisar. Det ger dig en stor frihet att skaffa de köksredskap du vill utan att tänka på om de är kompatibla med din spis. Du behöver inte oroa dig för att du ska göra fel. Det är bara att använda den stekpanna för gasspis du föredrar mest - utan att tänka efter.

5. Wok? Gasspis ger bästa resultatet

Många som har skaffat gasspis utvecklar sin matlagning. Helt plötsligt finns det möjlighet att flambera och woka i ditt eget kök vilket möjliggör att laga fler recept. Läs vidare i Systembolagets flambera i sprit-guide eller hitta goda wokrecept som passar perfekt för gasspisen. Ta chansen att briljera vid gasspisen nästa gång du bjuder hem nära och kära på middag. Köp en wokpanna för gasspis och sätt igång med magin!

Skulle dessa gasspisar passa in i ditt kök?

Det finns gasspisar både för dig som är ute efter en traditionell känsla i köket och för dig som vill att gasspisen tar plats. Här kommer tre förslag på gasspisar i olika stilar. Fundera på om du vill ha en gasspis med varmluftsugn, en gasspis med elugn eller en liten gasspis. Valet är ditt och vi lovar du blir nöjd med vilken du än väljer!

1. Bertazzoni Heritage
– Klassisk stil

Bertazzoni är en italienskt företag som gjort gasspisar sedan början på 1900-talet. Det märks i deras traditionella och klassiska framtoning. Här ser du deras Heritage-spis i elegant svart finish.

Kom till produkten

2. Smeg
– Modern stil

Smeg är kända för att ligga i framkant vad gäller teknologi samtidigt som de har väldigt stilrena produkter. Denna gasspis i silver är inget undantag och är något för dig som söker efter en modern look.

Kom till produkten

3. Bertazzoni Professional
– Finns i flera färger

Bertazzoni gör inte bara gasspisar med fokus på en traditionell framtoning. Denna gasspis som vågar sticka ut finns bland annat i en läcker orange färg. Vill du ha in mer färg i köket? Kolla in hela utbudet.

Kom till produkten