Lantliv

”Lustfylld, lite lagom livsstil på landet.” – Där har ni tidningen Lantliv i en mening. Läsaren bjuds på lantlig heminredning, mat och vin recept, underbara resor, härligt mode, vackra trädgårdar, intervjuer med spännande personer och mycket mer.Klicka här för att hoppa direkt till

Intresserad av Lantlivet prenumeration?

Populär läsning från Lantliv – 4 artiklar du inte får missa:

Är du inte säker på att Lantliv Tidning passar dig? Här har vi tagit fram några av läsarnas absoluta favoritartiklar ur Lantliv, som du bara inte får missa.

Attefallshus

14 inspirerande attefallshus + regler & tips

För dig som behöver extra utrymme är ett attefallshus perfekt. Du kan ha attefallshuset till många olika saker, b.la. uterum, friggebod, gäststuga eller varför inte som växthus. Läs om attefallshusets alla användningsområden och få inredningstips här.

Läs mer
Drömlivet

Jonna Jinton lever sin dröm

Jonna lever sitt drömliv på landsbygden i den ångermanländska byn Grundtjärn. Naturen, stillheten och friheten är det framförallt hon njuter av. I den här artikeln får du följa med Jonna in i hennes drömvärld.

Läs mer
3 tips

3 effektiva sätt för att rengöra ugnen

Det här med att rengöra ugnen.. Det känns ju som en omöjlighet och man vill inte veta hur mycket kemikalier och gifter man andas in under tiden. Men det är slut på detta nu. Så här rengör du ugnen i 3 steg utan kemikalier.

Läs mer
Skaffa höns?

7 trevliga hönsraser

Det finns väldigt många hönsraser och det kan vara svårt att veta vilken ras man egentligen bör skaffa om man vill ha höns? Det finns sju trevliga hönsraser som du måste känna till om du ska skaffa höns. Läs artikeln här.

Läs mer

Tips till trädgården och odlingen

Gräsgödsel för en vacker gräsmatta

Att underhålla en gräsmatta kräver regelbunden näringstillförsel, och det är här gräsgödsel kommer in i bilden. Genom att gödsla i början av varje växtsäsong, säkerställer du att gräset får de nödvändiga näringsämnena det behöver. När säsongen närmar sig sitt slut kommer du att se en betydande förbättring i gräsets kvalitet och estetik.

En frodig gräsmatta uppnås inte genom enstaka insatser utan genom att kontinuerligt tillföra gödsel. Regelbunden gödsling garanterar att gräset får de vitala näringsämnen det behöver för en stark och hälsosam tillväxt.

Planteringskrukor för bra odling

Krukor för odling finns i en mängd olika stilar, storlekar och material. Det första steget är att fundera över vilken sort av planta du önskar odla. En planteringskruka som är skräddarsydd för din plants specifika behov kommer att ge den en optimal start i livet.

Valet av material är också viktigt att beakta. Vissa material erbjuder bättre luftcirkulation än andra, vilket kan vara vitalt för vissa plantors rotsystem. Så, det är viktigt att överväga vilket material som är mest lämpligt för den planta du valt.

Bevattning - trädgårdens viktigaste element

Bevattning är en central del av trädgårdsvård. Det är kritiskt att känna till varje plants specifika vattenbehov, eftersom övervattning kan leda till rötter som ruttnar, medan för lite vatten kan leda till uttorkning och vissning. Därför är det avgörande att hitta en balans när det gäller vattning.

Vattenbehovet kan variera beroende på säsong och väder. Under sommaren kan det vara nödvändigt att vattna mer frekvent, medan vintermånaderna vanligtvis kräver mindre vattning. Typen av jord du använder bör också beaktas, eftersom olika jordtyper har olika vattenbehov. Anpassa därför din vattning efter dessa omständigheter.