Lyckad fest - 9 tips

Alla gillar vi en bra fest, men att hålla i en och ordna en bra fest hemma är inte alltid lätt. Det är mycket att stå i och det finns mycket att fixa. Oavsett om det är nyårsfesten du ska ha, en födelsedagsfest eller bara en rolig fest för dina vänner finns det mycket att förbereda. Här nedan får du våra bästa tips för att fixa en lyckad fest.

Lyckad fest tips

Man blir lätt stressad när man ska ordna en fest eftersom det finns massvis med saker att tänka på. Men lugn här på Mixr får du våra bästa tips för att kunna fixa en lyckad fest.

Börja planera i tid

Att börja planera din fest i god tid gör så att allt blir mycket enklare och du slipper glömma små detaljer som är viktiga för festen. Till exempel om festen ska ha något tema, börja då planera detta med en gång.

Gör en lista

Skriv ner alla punkter som du behöver göra och allt du behöver handla, detta är bra så du inte glömmer något viktigt.

Bjud in gäster

Tänk noga igenom hur många du vill bjuda och vilka. Skapa ett privat evenemang på Facebook där du enkelt kan bjuda in alla dina vänner. Vill du göra en personligare inbjudan kan du skicka hem ett brev till de du vill bjuda in, men detta tar såklart längre tid.

Handla redskap

Handla in de redskap du behöver för att fixa dekorationen. Se till att ha skruvar och skruvdragare för att kunna sätta upp viktig dekoration och annat roligt. Det är väldigt bra att ha en stege hemma för att kunna sätta upp dekorationen i träd och på husfasaden.

Handla dekoration

Att dekorera är viktigt, det skapar hela stämningen på festen. Hos Partykungen.se hittar du allt du kan tänkas behöva. Du kan hitta dekoration för olika temafester. Festdekoration är inte bara för barn utan även vuxna kan njuta av dem!

Handla mat och dryck

Handla all mat och dryck du behöver i tid så du slipper tänka på detta den dagen du ska ha din fest. Hos Mathem.se finns allt för en lyckad middag. Behöver du tips på goda recept finns det hos Veganskarecept.se

Lekar och aktiviteter

Lekar är ett måste för en rolig fest, det håller gästerna sysselsatta och är perfekt för att lära känna varandra. Varför inte köpa in massa konstnärsmaterial online och låta gästerna skapa sina egna konstverk? Det här är ett jätteroligt sätt att lära känna varandra och det är bara din fantasi som sätter gränserna här. Andra tips på roliga lekar hittar du här.

Dans och musik

Skapa en spellista för festen, se till att detta är klart innan festen börjar. Be gärna varje gäst att skicka 1-2 låtar vardera till dig innan festen, så kan du skapa en spellista som festens alla gäster varit involverade i och fått välja något efter sin personliga musikstil! Detta brukar alltid bli succé!

Städning och disk

Städning är det tråkigaste med att ha en fest, men ett tips är att sätta upp ”skräpstationer” i form av sopsäckar där gästerna kan slänga burkar och annat under kvällen.

Tänker du på alla de här punkterna kommer du garanterat få en lyckad fest. Men viktigast av allt är att ha det roligt tillsammans med dina vänner glöm inte det!

Övriga festtips

  • Prata med grannar, skriv ett brev till dina grannar där du förklarar att du kommer ha fest.
  • Börja tidigt så inte grannarna kan klaga!
  • Be alla ta bilder under kvällen, skapa en hashtag och be folk lägga upp bilderna där.
  • Plocka bort de föremål du är extra rädd om.