Upptäck Buenos Aires

Upptäck det fina som Buenos Aires har att erbjuda. Upplev den pulsande storstadsmiljön genom att strosa runt på Buenos Aires gator, besök de alla de restauranger med fantastisk argentinsk mat och de livliga barerna som finns i staden. Här får du fakta om allt som Buenos Aires har att erbjuda.

Buenos Aires är Argentinas huvudstad med cirka 2,9 miljoner invånare. Här pratas spanska och landets valuta är Argentinsk peso. Klimatet är varmt och solen skiner nästan alltid i Buenos Aires. Temperaturen kan variera, de bästa månaderna för att åka till Buenos Aires är januari till maj och september till december.

Tips för Buenos Aires

Här får du en guide till Argentinas huvudstad, över det man inte får missa när man är på besök i denna fantastiska stad.

Områden att besöka

La Boca - Ett gammalt italienskt kvarter, här hittar du vackra hus som sticker ut med sina starka färger. Här finns även massor av italienska restauranger som verkligen är värda ett besök. Att tänka på när man är i La Boca är att inte gå för långt ifrån de populära turistgatorna, då det är ett farligt område, ta taxi fram och tillbaka.

San Telmo – Njut av marknader, vin, de vackra byggnaderna som finns i området och upplev tangon, de mest kända tangokvarteren är finns här.

Palermo Viejo – Trendigt och modernt område med ett hippa butiker och som har ett bra och livligt uteliv.

Pampasen - Åk till de argentinska pampasen och spendera en natt eller två på en hästfarm. Där får du uppleva naturen på nära håll.

Restauranger & nattliv

Parilla – Parilla är det spanska ordet för steakhouse. Argentina är känt för att äta mycket kött, så att inte äta en köttbit på en Parilla vore tråkigt. Men var noggrann och välj en Parilla med gott omdöme.

Ät empanadas – De liknar fyllda piroger och smakad otroligt gott.

Speakeasybar – Är hemliga lönnkrogar i Buenos Aires. Vissa är svårare att hitta än andra, Palermo är ett område där du kan hitta några av dessa hemlighetsfulla barer.

Dansa tango – Dansa tango och drick gott rött vin på några av Buenos Aires barer.

Se och göra i Buenos Aires

Kyrkogården Recoleta – Här finns det cirka 8000 gravar. Recoleta är en väldigt häftig kyrkogård som inte är lik någon annan kyrkogård man tidigare sett. Här finns det mausoleer att gå in i och gravar med synliga kistor.

Åk till stranden – Längst kusten finns de en del städer med stränder att besöka. Eftersom det kan bli väldigt varmt i Argentina och att gå runt i Buenos Aires utan att kunna svalka sig kan vara kämpigt. Ett tips är att åka till den lilla orten Carilo för sol och bad.

Milongas – Ställen där man dansar tango på finns det många av. Det finns kurser för den som är sugen på att lära sig dansen, även shower och konserter för den som är intresserad. Ett måste när man är i Buenos Aires.

Marknader – Shoppingen i Buenos Aires är blandad. Varje lördag i stadsdelen Palermo hålls en designmarknad, Plazoleta Cortazar.

Ta sig runt

Man tar sig lättast runt med taxi I Buenos Aires, staden har cirka 32 000 taxibilar så att få tag i någon ska inte vara något problem. Tänk på att åka med någon av de officiella taxibolagen som till exempel Radio Taxi.

Ett annat tips är att gå på kallade walking tours, man promenerar runt i staden med en guide. Detta är väldigt bra eftersom du lär dig mer om staden och kulturen av en lokal guide, du får även promenera runt på gator som du annars kanske skulle missat. Det finns vissa walking tours som är gratis och vissa som kostar.